Bandet

I 1982-83 ble noen unggutter fra ei bygd i Løten hyppige gjester i en garasje der det foregikk forskjellige musikalske aktiviteter, i tillegg til sveising og bilmekking. Garasjen ble base for forskjellige konstellasjoner, men etter hvert ble disse tre guttene enige om å få seg et eget øvingslokale og starte et ordentlig band. Brødrene Odd Gunnar og Rune Nergård på henholdsvis gitar og trommer kunne allerede å spille, og slo seg sammen med Leif Knashaug. Han var brukbar til å synge, og hadde heldigvis lært det mest elementære på bass gjennom tiden i garasjen, så «Halloween» ble født som en trio.

Vi hørte på band som Deep Purple, Black Sabbath, Zeppelin o.s.v, med røtter i 70 – tallets klassiske hardrock, men også hardere ting som Motörhead og Judas Priest, for å nevne noe. Når vi begynte å skrive våre egne låter ble det naturlig nok en slags blanding, og vi utviklet vår egen stil. I hvert fall var vi overbeviste om det selv…

Vi holdt det gående et par år, og vi hadde en del lokale spillejobber og oppvarmingsjobber for større band. Vi klarte i denne tiden å bygge opp en lokal «fanskare» som ga oss motet til å spille inn et par låter i studio. De ble innmeldt til en nasjonal konkurranse. Siden vi ikke vant er det ingen vits i å nevne navnet, men et band fra nabobygda Stange vant hele greia, og de turnerer landet rundt fortsatt…

I 1984 ble det tyske metallbandet «Helloween» lansert. Ikke bare brukte de en «gresskarlogo» slik som vi gjorde, men hadde vært oppfinnsomme nok til å gjøre navnet hakket mer skremmende. Vi fortsatte riktignok å bruke navnet en stund til. Et navnebytte ble aldri nødvendig da Leif Knashaug bestemte seg for å slutte i 1985 for å bli med å starte opp igjen Elverumsbandet Neon Night. Odd Gunnar og Rune fikk deretter med seg yngste bror, Frode Nergård, på bass, og Arnstein Ødegård på vokal, og startet på nytt under navnet «Loud`n`Proud».

Mange år gikk med hverdager som bestod av familieliv og barnestell snarere enn rock’n roll. Imidlertid fortsatte alle i større eller mindre grad med musikk, og til sammen har vi vært med på en rekke utgivelser i forskjellige genre. Det har vært alt fra folkemusikk, blues og visesang til knallhard progmetall. Den mest aktive var kanskje Frode Nergård, og han hadde et coverband, «I Live», som hadde et par løst tilknyttede medlemmer, deriblant sanger Leif Knashaug. I romjulen 2014 var «I Live» booket til et arrangement i Løten, og både Odd Gunnar og Rune var blant de inviterte. Tanken på å gjenopplive «Halloween» hadde ikke vært i noens tanker før, men vi tenkte det kunne vært gøy å gjøre et par låter når anledningen først bød seg. Siden Leif ikke hadde spilt bass på noen tiår tok Frode den jobben. Vi hadde én øving, og den gikk over all forventning. Utrolig nok satt låtene der fortsatt! Vi gjorde julejobben, og siden magien fortsatt var til stede, og gammelt vennskap hadde blitt fornyet, bestemte vi oss for å møtes en gang i blant.

Det gjorde vi også. Vi skaffet oss et øvingslokale, og hadde en spillejobb i ny og ne, og var fornøyd med det. Men for rundt et år siden begynte vi å spørre oss selv: Hvordan ville de gamle låtene fungert i dag? Hva om vi tok de gamle låtene, gikk i studio, og realiserte guttedrømmen ved å gi ut et skikkelig album? Vel, det var bare en måte å finne ut av det på, så høsten 2018 startet vi innspillingen i Studio Nyhagen med Ronni Le Tekrø som mentor og veileder.

35 år er lang tid, og siden mye av materialet ikke var spilt inn tidligere måtte vi rekonstruere en del ut fra hukommelsen, samt fra noen gamle øvings- og liveopptak som hadde overlevd på kassett. Det vi også måtte ta hensyn til var at ikke kunnskapen om engelsk språk nødvendigvis var helt på høyden da vi var 17. Vi har derfor rettet opp en del språkfeil, men ikke alle. Noen av låtene på det kommende albumet er nøyaktig som de var i 1985, andre har blitt pusset og flikket litt på, og så er det også noen helt nye.

Prosjektet er i gang. «The Halloween Project»

Odd Gunnar Nergård
Odd Gunnar NergårdGitar
Leif Knashaug
Leif KnashaugVokal
Rune Nergård
Rune NergårdTrommer
Frode Nergård
Frode NergårdBass

Takk til…

Vi ønsker å takke et knippe personer for deres uvurderlige kunnskap, hjelp og støtte!